czwartek, 20 listopada 2014

Co jeść w pracy, czyli propozycja na błyskawiczny brukselkowy lunch

Przez najbliższe dni będzie mnie tu zdecydowanie mniej. Natłok obowiązków w pracy, w domu i poza tymi miejscami nabrał trochę rozpędu. Blog niestety musi zejść na chwilę na 2 plan. Jednak ta chwila nie będzie trwała zbyt długo. Posty będą dodawane, ale nie gwarantuję Wam, że codziennie, tak jak było to do tej pory. Inspiracje cały czas zbieram i przekładam ją na moją kuchnie. Na pewno pojawią się nowości. 
Dzisiaj zapraszam Was na błyskawiczną brukselkową sałatkę. Idealna do zabrania ze sobą do pracy czy na uczelnie. Proste składniki, ale w całościowym połączeniu smakują wyśmienicie !
Składniki:
400 g brukselki
5 plasterków sera zółtego
1 pomidor
Przygotowanie:
Brukselkę gotujemy al dente w osolonej i lekko posłodzonej wodzie. Studzimy. Kroimy na ćwiartki.
Ser i pomidory kroimy w kostkę. Dodajemy do brukselki. Posypujemy ziarenkami.
Szybki lunch gotowy :)

8 komentarzy:

  1. Takiego sposobu na brukselkę nie znałam :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Jaka kolorowa sałatka, wygląda pysznie :-)

    OdpowiedzUsuń
  3. dawno już nie jadłam brukselki, musi świetnie smakować w takim zestawie :-)

    OdpowiedzUsuń
  4. ja tez tak brukselki nie jadłam, zawsze na ciepło, a tu proszę, świetna sałatka!

    OdpowiedzUsuń
  5. Oj muszę sobie taką sałatkę zrobić :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Dla mnie opcja idealna! :) Chętnie bym po nią sięgnęła nie raz.

    OdpowiedzUsuń
  7. niestety nie lubię brukselki :(

    OdpowiedzUsuń
  8. Brukselkowy lunch bardzo mnie zaciekawił :)

    OdpowiedzUsuń