czwartek, 13 listopada 2014

Jaglanka na mleku z siemieniem lnianym, gruszką i bananem

Kolejna propozycja śniadaniowa. Sycąca, rozgrzewająca z samego rana, jaglanka na mleku. Zakochałam się w tym smaku. Dodatki do niej są naszą indywidualną sprawą. Można dodać świeże lub suszone owoce, orzechy, płatki migdałowe.. co tylko chcemy. Nie ważne z czym ją zjecie - gwarantuje Wam, że za każdym razem będzie tak samo pyszna :) 
Zapraszam zatem na moją jaglankę !


Składniki:
1/4 szklanki kaszy jaglanej
1 i 1/2 szklanki mleka 2%
1 łyżeczka siemienia lnianego
szczypta cynamonu
dowolne dodatki

Przygotowanie:
Kaszę jaglaną sparzyć wrzącą wodą, dodać do zagotowanego mleka i gotować przez ok. 15-20 min. Ugotowaną kaszę przełożyć do miseczki, dodać pokrojone owoce, siemię lniane i cynamon. Całość dokładnie wymieszać. 

Smacznego :) !

8 komentarzy:

  1. kasza jaglana na słodko to jest to!

    OdpowiedzUsuń
  2. bardzo często sobie taką robię, uwielbiam :-)

    OdpowiedzUsuń
  3. Uwielbiam :-) u mnie na śniadanie też jaglanka :-)

    OdpowiedzUsuń
  4. Ach te łyżki, zdradzają nas - kulinarne blogerki ;)

    OdpowiedzUsuń
  5. Zrobię sobie w weekend na śniadanie :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Ooo jakie fajny pomysł na śniadanie :)

    OdpowiedzUsuń