Składniki:
4 kromki domowego chleba na zakwasie
łyżka masła
2 liście sałaty
2 plasterki chudej wędliny
2 plasterki sera mozzarella
2 plasterki pomidora
4 listki świeżej bazylii
Przygotowanie:
Obie kromki smarujemy masłem. Na jednej układamy składniki (w kolejności, w jakiej zostały podane) i przykrywamy drugą kanapką. Wkładamy do nagrzanego opiekacza. Po kilku minutach tosty będą gotowe.
ja też często zamiast bezwartościowego chleba tostowego, wkładam do tostera dobry, porządny chleb i mam pyszne i zdrowe tosty :-)
OdpowiedzUsuńPyszne kanapeczki :-) też lubię tworzyć takie pyszności :-)
OdpowiedzUsuńwłaśnie idę jeść kolację i już chyba wiem co zrobię do jedzenia :)
OdpowiedzUsuńbardzo często robię tosty z chleba orkiszowego, żeby nie zmarnować i odświeżyć.
OdpowiedzUsuńLubię je nawet bardziej niż z bułek :)
Tosty- jak ja je uwielbiam, ale bym zjadła. Nie masz nawet pojęcia jakiego "smaka"mi narobiłaś. No, no- odwiedzanie blogów kulinarnych zawsze niesie za sobą ryzyko, że coś nas właśnie tak urzecze. Pozdrawiam :)
OdpowiedzUsuńDawno tostów już nie jadłam, teraz mam smaka:)
OdpowiedzUsuńPyszne i smakowite śniadanko :)
OdpowiedzUsuń