Składniki (na 1 porcję):
jeden duży pomidor
10 oliwek (mogą być i zielone i czarne)
mały ząbek czosnku
2 jajka
sól
łyżeczka oliwy
świeża bazylia
Przygotowanie:
1. Pomidory i oliwki kroimy w kawałki.
2. Na patelni rozgrzewamy oliwę. Wrzucamy pomidory i oliwki. Jak odparuje woda z pomidorów dodajemy czosnek i smażymy chwilę.
2. Na patelni rozgrzewamy oliwę. Wrzucamy pomidory i oliwki. Jak odparuje woda z pomidorów dodajemy czosnek i smażymy chwilę.
3. Jajka wbijamy do kubeczka i roztrzepujemy widelcem. Wbijamy na
patelnię, solimy i smażymy aż się zetną. Omleta nie przekręcamy na drugą
stronę, tylko składamy na pół.
Takie śniadania to ja lubię :)
OdpowiedzUsuńkolorowe jedzenie zachęca dużooo bardziej niż smutne, jednostajne..
OdpowiedzUsuńwieki nie jadłam omletu, musze się w końcu skusić :)
Pyszne śniadanko i bardzo wartościowe :-)
OdpowiedzUsuńjuż dawno nie robiłam takiego omleta, a przecież jest taki pyszny!
OdpowiedzUsuńPyszna propozycja śniadanka!
OdpowiedzUsuńBardzo smaczne śniadanko :-)
OdpowiedzUsuńPysznie wygląda;)) Muszę kiedyś zrobić! Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńZdecydowanie moje smaki :) pycha!
OdpowiedzUsuńMmm pyszny omlet :)
OdpowiedzUsuńomlety uwielbiam! :) są też świetnym obiadem :)
OdpowiedzUsuńKocham wszelakie omlety :)
OdpowiedzUsuń