czwartek, 11 września 2014

Lekka i sycąca sałatka na kolację

Krótko i na temat: porządna porcja sałatkowa - idealna na kolację !

Składniki (na 1 porcję, ok/ 230 kcal):
2 garście sałaty masłowej (lub innej dowolnej)
połowa papryki czerwonej
3 duże rzodkiewki
pomidor
świeży ogórek
3 spore różyczki kalafiora
 jajko
sos: połowa małego jogurtu naturalnego + łyżeczka musztardy + sól + pieprz

Przygotowanie:
1. Kalafiora dzielimy na mniejsze różyczki i gotujemy w lekko osolonej wodzie ok. 10 minut. Kalafior nie może się rozgotować, powinien być pół twardy. Jajko gotujemy na twardo.
2. Paprykę, rzodkiewki, ogórka, pomidora kroimy w grubszą kostkę i układamy na sałacie. Dodajemy kalafiora i pokrojone jajko. Polewamy sosem. Zajadamy :)



6 komentarzy:

  1. mniam! idealna! połączenie smaków które kocham!:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Wygląda bardzo smakowicie :-) super propozycja :-) pozdrawiam :-)

    OdpowiedzUsuń
  3. Salatka wyglada przepieknie- moglabym tak sie wpatrywac w nia :) super

    OdpowiedzUsuń
  4. Bardzo dobry pomysł na kolację, właśnie taką sałatkę dziś sobie zrobię :)

    OdpowiedzUsuń